© 2002 - 2020  Lourens Beheer B.V.

 

telefoon: 038 - 4 656 990

mobiel: 06 - 5202 2988

fax: 038 - 4 609 872

 

Lourens Beheer B.V.

Landsheerlaan 2  8016 ES  Zwolle

 

 

e-mail:   info@mantiscore.nl

 

 

K.v.K nr. 05071292

 

E-mailadres: info@lourens-beheer.nl
Mantiscore Management
is een onderdeel van
een voorbeeld
Wat is
management ontwikkeling
verander management

Onze filosofie:
  
Kent u dat bedrijf waar bij de ingang, je blik gevangen wordt door het bord met daarop de actuele stand van de belangrijkste resultaten, waar men voor staat? Ik dacht: "Dit is een goed bedrijf". Hier wil ik graag werken. Hier weet ik wat me te doen staat, waar ik gericht mijn bijdrage kan leveren aan het resultaat.
Elke doelstelling is afhankelijk van de resultaten van de onderliggende processen. Elk onderdeel in de organisatie is verantwoordelijk voor een deel van het resultaat of levert een bijdrage aan het hogere gelegen resultaat. Door ze concreet te benoemen, te meten en maandelijks te presenteren, kan iedereen op zijn niveau de stand van zaken volgen. Ervaring leert dat de motivatie en betrokkenheid van medewerkers hiermee sterk worden gestimuleerd. Zo simpel is het...
  
Onze aanpak en werkwijze:
  
Door vanuit een onafhankelijk perspectief naar de organisatie te kijken brengt Mantiscore uitgaande van de centrale doelstelling de belangrijkste processen in beeld. Benoemt de onderdelen concreet en maakt deze meetbaar voor de managers en de medewerkers. Op basis van enkele interviews kan snel een analyse worden gemaakt wat de belangrijkste resultaten en indicatoren zijn.
Wat willen we op het scorebord laten zien?
Wij adviseren en begeleiden het management bij de implementatie van het scorebord per onderdeel. En als u dat wilt, zorgen we ook gelijk voor de implementatie van de onderliggende resultaatprofielen voor de medewerkers.
  
Het resultaat voor u:
  
Het management beschikt over inzicht in de belangrijkste processen binnen de afdeling en de concreet benoemde bijdrage daarvan aan het bedrijfsresultaat. Deze zijn concreet vertaald naar, voor ieder inzichtelijk, maandelijks meetbare resultaten van de afdeling. Door dit overzicht maandelijks te publiceren op de afdeling, kunnen de resultaten van de afdeling goed worden gevolgd. De manager heeft een, op dit afdelingsdoel gebaseerd, resultaat voor elke medewerker. Dit geeft hem of haar de mogelijkheid ook de beoordeling van de medewerker daar open en helder op af te stemmen. Uw "schip" kan door u vanuit de "cockpit op de brug" worden gestuurd.
The solution for  
concrete results...